Ja, lekker mijn eigen chocolade of bonbons
maken tijdens een Workshops bij
The Chocolate Bar
in het Honigcomplex in Nijmegen

Kies hieronder uw favoriete workshop

Dit moet u weten vóór u mij belt:

  • U kunt al mee doen voor alle workshops vanaf 1 persoon.
  • Van woensdag t/m zondag ben ik open.
  • De starttijd is vaak om 13.00 uur maar kan wel eens anders zijn.
  • Alle workshops beginnen op hetzelfde tijdstip maar eindigen op een ander tijdstip.
  • Alle groepen worden samengevoegd maar blijft u wel bij elkaar.
  • Kies hieronder uw gewenste workshop. 
  • Kies uw gewenste datum er is geen agenda.
  • Bel mij, dan kijken we samen naar een geschikte dag en tijdstip. 

Informatie en reserveren:

  • Om te reserveren moet u altijd bellen!
  • Bel: 06 2960 0442
  • In overleg ontvangt u een bevestiging.

Of geef een workshop cadeau klik hier

Mijn locatie is het Honigcomplex Nijmegen

The Chocolate Bar chocoladebar nijmegen workshops bonbons chocola

The Chocolate Bar zit in het FoodLab, een onderdeel van De Smeltkroes in het Honig Complex in Nijmegen. 

Dit krijgt u tijdens uw workshop:

  • Ongelimiteerd koffie, thee en frisdrank.
  • Uitgebreide introductie met film over een cacaoplantage.
  • Demonstratie van het cacaoproces, het roosteren en walsen, tempereren (het ontstaan van cacaovetkristallen). 
  • Proeven van "single origin chocolades" uit verschillende werelddelen.
  • Schortje.
  • Incl. alles wat u zelf maakt.
  • Mooie bonbondoosjes met strik en lint voor de verpakking.
  • Tasje om alles makkelijk mee te nemen.

♥ Workshop Bonbons maken, 3 uren (W1)

chocoladebar nijmegen bonbons chocolade

De meest uitgebreide workshop waar u het meeste leert en het meeste mee naar huis neemt.
Geheel vernieuwde workshop 

Je maakt al bonbonvullingen zelf.

  • Leer werken met een spuitzak en deze in elkaar zetten.
  • Twee verschillende slagroom bonbonvullingen maken.
  • Notenvullingen gieten en snijden.
  • Handgevormde ganachbonbons maken. 
  • Decoreren met verschillende strooisels.
  • Ruim 600 gram aan zelfgemaakte bonbons.
  • Deelname is € 43,50 per persoon.

♥ Workshop "van boon naar reep" (bean to bar) 2 of 3 uren (BTB). 

Als enige in Nederland kunt u bij mij een workshop volgen waarbij u zelf chocolade maakt. Speciaal voor de "thuis bakkers / patisserie"

  • U maakt uw eigen chocolade vanaf uw zelf uitgekozen cacaobonen (alleen bij 3 uren workshop).
  • U leert het vak van "tempereren"(alleen bij 3 uren workshop).
  • U geeft uw eigen smaak aan basis chocolade.
  • Ook maakt u vormchocolaatjes en een tablet met verschillende toevoegingen.
  • U maakt pindarotsjes of chocoladeflikken.
  • Prijs voor 2 uren € 33,50 p.p. (ongeveer 250 gram)
  • Prijs voor 3 uren € 43,50 p.p. (ongeveer 600 gram) Deze 3 uren durende workshop geeft ik alleen op speciale dagen. Meer informatie op deze pagina: Workshop "van boon naar reep".

♥ Workshop Erotische bonbons maken 2 (W2e) of 3 uren (WE).

Met een “knipoog” maakt u vormen en figuurtjes met een erotisch karakter. Let op, ze moeten wel in de bonbondoosjes passen!
Geheel vernieuwde workshop

  • U leert werken met een spuitzak (3 uren)
  • Bonbons maken van een vloeibare vulling met slagroom (3 uren)
  • Bonbons maken van marsepein, fudge (2 uren)
  • Bonbons maken met fruit (2 en 3 uren)
  • Deelname is € 33,50 (2 uren, 250 gram) óf € 43,50 (3 uren, 600 gram) per persoon.

Of geef een workshop cadeau klik hier

♥ Workshop Bonbons maken 2 uren (W2) 

The Chocolate Bar Nijmegen bonbons chocoladebar chocola bonbons

Heerlijk bezig zijn en zelfgemaakt bonbons mee naar huis nemen.

  • U maakt bonbons met marsepein, fudge en nougat.
  • decoreren met o.a. kokos, nougatine en andere decoratieve strooisels.
  • ruim 250 gram aan zelfgemaakte bonbons.
  • € 33,50 per persoon.

♥ Workshop creatief chocolaatjes maken 2 uren of 3 uren (W3)

The Chocolate Bar Nijmegen bonbons chocoladebar chocola bonbons

Een chocolaatje is géén bonbon, die is namelijk gevuld met een vulling. U leert in deze workshop op verschillende manieren werken met chocolade. Een workshop met net iets meer techniek, creativiteit en méér chocolade aan uw vingers!

  • U maakt o.a. een chocoladereep, een holfiguurtje en pindarotsjes.
  • decoreren met een cornetje met witte chocolade, noten, kokos of andere decoratie-strooisels.
  • ruim 250 gram aan zelfgemaakte chocolaatjes.
  • € 33,50 per persoon.

Of geef een workshop cadeau klik hier

♥ Deze workshop kunt u ook uitbreiden naar 3 uren met:

chocolate Bar Nijmegen - Trio Choc The Chocolate Bar Nijmegen bonbons chocoladebar chocola bonbons

  • Extra chocolade om een figuur of beeld te vormen in chocolade.
  • met 1 uur extra kost deze workshop € 43,50 per persoon.

♥ Kinderworkshop 1,5 uur (Wk)

The Chocolate Bar Nijmegen Kids The Chocolate Bar Nijmegen bonbons chocoladebar chocola bonbons

Voor kinderen vanaf 10 jaar tot en met 14 jaar heb ik een workshop chocolaatjes maken die anderhalf uur duurt. Ze krijgen een korte uitleg over het maken van chocolade waarna ze aan het werk gaan. Ik geef deze workshop op beperkte dagen, bel voor de mogelijkheden.

  • Ze maken een chocoladereep, een holfiguurtje en pindarotsjes.
  • ruim 150 gram aan zelfgemaakte chocolaatjes.
  • limonade.
  • minimaal 6 kinderen.
  • € 14,95 per persoon.

♥ Workshop Letters voor de Sint 2 uur (WL)

workshops The Chocolate Bar Nijmegen bonbons chocoladebar chocola bonbons

Als Sinterklaas in aantocht is komt u natuurlijk helpen om al die letters die hij en zijn pietermannen nodig hebben te maken. Natuurlijk mag dat ook als de Sint er niet is!

  • u leert werken met een spuitzak.
  • maak uw eigen opspuitchocolade, wit, melk of puur.
  • decoreren met een cornetje met witte chocolade, noten, kokos of andere decoratie-strooisels.
  • ruim 250 gram aan zelfgemaakte figuren of letters.
  • € 33,50 per persoon.

Wilt u de Sint en zwarte piet een handje helpen? Dat kan! Laat dan uw eigen handopgespoten chocoladeletters bij mij maken. Vraag naar de mogelijkheden.

♥ Proeverij, 1 uur (dit is géén workshop!)

The Chocolate Bar Nijmegen bonbons chocoladebar chocola bonbons bonbondoosje
Van cacaobloem tot chocoladereep neem ik u mee tijdens deze proeverij - demonstratie in dit fascinerende verhaal. Ik laat u zien hoe chocolade en bonbons wordt gemaakt en uiteraard kunt u deze ook proeven. Ik laat uit verschillende werelddelen cacao ruiken en proeven. Na de uitleg maakt u zelf 2, 4 of 6 bonbons en verpakt deze in een mooi doosje, tenminste als ze het doosje halen!

  • Alleen te boeken als groep vanaf 10 personen.
  • De kosten zijn vanaf € 14,95 per persoon.
  • Optioneel uit te breiden naar 4 of 6 bonbons per persoon.
  • Starttijd niet tijdens de geplande workshops.

Of geef een workshop cadeau klik hier

Mogelijkheden op u eigen locatie

Ik verzorg ook lezingen, proeverijen - demonstraties en workshops op uw eigen locatie.
Er zijn nog veel meer mogelijkheden in het Honigcomplex zoals arrangementen, lunchen en dineren en andere workshops. Kijk bij "andere activiteiten"
Of... geef een workshop cadeau in de vorm van een heerlijke cadeaubon. Bestellen kan hier.

Heerlijk creatief bezig zijn en je kunt er je hobby van maken.

"The Chocolate Bar, daar maak je het wel"