Advies op maat

Advies op maat

Door mijn jarenlange ervaring als kleine zelfstandige weet ik hoe het is om een klein bedrijf op te zetten en het te behouden.
Vaak is het zo dat je een prachtig idee hebt en daar je bedrijf van wilt maken. Er zijn heel veel dingen binnen je bedrijf waar je geen verstand van hebt maar om wille dat het moet het toch aangaat. Logisch wat geld om daarin te investeren is er meestal niet. Mijn boekhouder zei ooit "ik heb geen verstand van chocola en jij niet van boekhouden". Dat klinkt natuurlijk heel bot maar het is wel zo. Je kunt niet overal verstand van hebben terwijl je als kleine ondernemer gedwongen word overal verstand van te hebben en dat kost heel veel tijd, energie, geld maar kost vooral focus.

Tijdje terug kwam ik bij een jong opgestart bedrijfje. Prachtig product. Een winkel met open werkplaats. Buiten ontbrak duidelijke reclame met openingstijden. Binnen vier producten op een tafel. Geen folder, geen doelstelling en mijn aandacht werd meer getrokken door de apparatuur en de spullen in de werkplaats. Later zag ik online een chaotische website. Het corrigeren van interne zaken kost je de opstart van je bedrijf want de financiële druk is meteen enorm. zonde!

Je kunt het niet alleen en daar is niks mis mee!

Als ervaringsdeskundige kan ik je een mooi eind op weg helpen. Wie wat waar wanneer en hoe?

Hoe verkoop je jou broodje poep!
Geef je bedrijf een smoel!
Je kunt het niet alleen!

Ik ga je niet vertellen hoe jij je bedrijf moet runnen maar ik kan wel langs de zijlijn zeggen wat ik zie en denk.
Twee uurtjes sparren en daar stopt het mee. Dus bel eens voor een andere blik.

Succes, Marc Willemse
06 2960 0442